Skip to the content

Veilig repareren van kassen

Het repareren van dekruiten is zeer specialistisch werk. Vaklui zijn door de wereldwijde expansie niet of niet tijdig beschikbaar. Voor het (snel) repareren van dekruiten bent u daarom steeds meer op uzelf aangewezen.

Een enkele ruit kan nog hersteld worden met een reparatieset. Gaan er meer ruiten stuk, dan ligt het direct herstellen met glas voor de hand. Hiervoor heeft u de juiste beglaasmaterialen nodig. Zoals loopplanken en schaarwagens die tot minimaal spanthoogte reiken. Als u de juiste materialen heeft, blijft herstellen nog steeds gevaarlijk werk vanwege de hoogte en de grote ruitafmetingen. Werken op hoogte is een belangrijk speerpunt van de Arbeidsinspectie. Steeds vaker worden aanvullende eisen gesteld om te zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden. Voor het zelfstandig repareren van dekruiten op een venlokas is door Glass Handling Technic BV een reparatiekar ontwikkeld; de Repair Shuttle. Met deze wagen kunt u op een veilige manier van buiten af uw dekruiten repareren. De reparatievoorziening voldoet aan de CE richtlijnen en bestaat uit een dekkar, een service plateau en glaslift. Op deze wijze bent u bij schade aan uw kasdek niet afhankelijk van gespecialiseerde herstelploegen. U kunt de kapotte ruiten direct repareren en daarmee schade aan uw gewas voorkomen.

Nieuwsgierig naar de werkwijze? Bekijk
hier de film voor een impressie.
Vraagt u zich af hoe u bij schade het beste kunt repareren? Wij zijn uiteraard bereid om u te informeren over de mogelijkheden. U kunt ook uw kassenbouwer raadplegen of direct in contact treden met Batist Aluminium Constructies BV.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief met tips, preventie, risicoadvies en ontwikkelingen in de glastuinbouw.