Skip to the content

Brede Weersverzekering Hagelunie

Met de Brede Weersverzekering van Hagelunie verzekert u uw open teelten in Vlaanderen tegen de financiële gevolgen van de extreme weersomstandigheden: regen, droogte, hagel, vorst, storm of ijzel. 

Hagelunie heeft kennis van gewassen en gewasverzekeringen
Door onze ruime ervaring in de land- en tuinbouwsector, wereldwijd, kunnen wij ondernemers helpen om ‘snel weer in bedrijf’ te zijn na een schade. Om zo de gevolgen van een schade te beperken. Wij werken met taxateurs en experts die de landbouwsector goed kennen. Taxateurs zijn zelf landbouwer en worden jaarlijks bijgeschoold. Hun uitgebreide kennis van gewassen gebruiken wij voor een deskundige en eerlijke taxatie. Hagelunie doet er alles aan om landbouwers snel en goed te ondersteunen na een schade.

De verzekering

  • U kiest zelf welke gewassen u verzekert.
  • Per gewas biedt u alle percelen aan voor de verzekering.
  • U kunt kiezen uit verschillende vrijstellingen.
  • Bij schade betalen wij uw volledige schade, rekening houdend met een eventuele vrijstelling.

Wat is verzekerd?
Hagelunie verzekert uw gewas tegen fysieke schade door droogte, hagel, vorst, storm, ijs, hevige regen of ernstige droogte. Niet alleen kwantiteitsschade, maar ook kwaliteitsschade. Als u door 1 van deze oorzaken uw opbrengst niet kunt realiseren, dan hebt u schade en kunt u aanspraak maken op vergoeding.

De risico’s ‘natuurramp’, sneeuw en brand door blikseminslag zijn, volgens de criteria van de Vlaamse overheid, niet verzekerd.

Wat kost het?
De Vlaamse overheid kent een subsidie toe van 65% van de premie. Omdat elk bedrijf anders is, geldt een premie op maat. Via uw makelaar kunt u een offerte opvragen die bij uw bedrijf past.

Meer informatie
U kunt deze verzekering afsluiten via:
uw AG makelaar, als aanvulling op de Top Landbouw Polis. Neem voor meer informatie contact op met uw makelaar:

www.aginsurance.be/landbouw 

één van onze Hagelunie makelaars. 

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief met tips, preventie, risicoadvies en ontwikkelingen in de glastuinbouw.